Schliessen
Schliessen

Vyšší základný príspevok v roku 2022: výhoda pre opatrovateľov Hausengel

Koncom mája schválila Spolková rada zákon o daňových úľavách na rok 2022, a prijala tak opatrenia, ktoré sú prospešné aj pre našich opatrovateľov z Hausengel. Zvýšenie základného nezdaniteľného základu dane z príjmu znamená, že viac peňazí zostane opatrovateľom.

Vyšší základný príspevok v roku 2022

Naši Hausengel opatrovatelia sú samostatne zárobkovo činní živnostníci a majú obchodné sídlo v Nemecku, kde je aj riadne zaregistrovaná ich firma. Pre našich Hausengel opatrovateľov zabezpečujeme všetky daňové a organizačné záležitosti, aby mali voľné ruky pre starostlivosť a podporu zverených ľudí. Vzhľadom na množstvo zákonov a každoročných zmien pre nich všetko sledujeme. Aktuálna novela zákona o daňových úľavách na rok 2022 môže byť prospešná aj pre našich opatrovateľov. Základná daň z príjmu sa zvýši so spätnou platnosťou od 1. januára 2022: Zo súčasných 9 984 EUR o 363 EUR na 10 347 EUR (§ 32a ods. 1 EStG). Základná nezdaniteľná suma spočíva v tom: Že každý, kto zarobí peniaze, by mal mať možnosť ponechať si časť svojho platu v danom roku bez toho, aby z neho musel platiť daň. Táto časť mzdy predstavuje základnú nezdaniteľnú sumu 10 347 eur. Cieľom je v každom prípade zabezpečiť životné minimum.

Mimochodom: Základný nezdaniteľný základ na rok 2022 bol pôvodne 9 984 eur. Keďže však životné náklady prudko vzrástli okrem iného aj v dôsledku vojny na Ukrajine, vláda sa ich rozhodla zvýšiť. V konečnom dôsledku zostáva viac peňazí pre Hausengel-opatrovateľov v domácnosti. Táto novinka by preto mala potešiť všetkých Hausengel opatrovateľov a možno by mala byť aj podnetom na ďalšie rozšírenie ich opatrovateľskej činnosti. To by bol skutočne pozitívny vývoj, pretože opatrovatelia sú potrební viac ako kedykoľvek predtým.

Ak ste s nami spokojní, odporúčte nás ostatným a získajte bonus 200,- € za Vaše odporúčanie!

Zabezpečte si prémiu teraz!