Schliessen
Schliessen

Uvoľnenie obmedzení pre cestujúcich do Nemecka

Podľa Inštitútu Roberta Kocha počet infekcií koronavírusu neustále klesá. Začiatkom mája boli opäť zrušené mnohé obmedzenia, ktoré boli zavedené v súvislosti s pandémiou. Na mnohých miestach bola zrušená povinnosť nosiť rúško (stále platí v leteckej doprave, vo verejnej doprave, v ordináciách lekárov, v nemocniciach, domovoch dôchodcov a opatrovateľských ústavoch a iných zariadeniach pre zraniteľné skupiny) a očkovací preukaz sa musí predkladať len v supermarketoch a lekárňach.

Nemecké ministerstvo zdravotníctva teraz urobilo ďalší krok a podpísalo nariadenie, ktorým sa menia a dopĺňajú pravidlá vstupu.

  • Od 1. júna už osoby vstupujúce do Nemecka, vrátane opatrovateľov seniorov, nepotrebujú doklad o tom, že boli očkované, prekonané alebo testované. (Výnimka: Vstup z oblasti s variantom vírusu. V tomto prípade naďalej platia prísne predpisy o registrácii, preukazovaní a karanténe).
  • Na preukázanie očkovania bude v budúcnosti stačiť očkovanie vakcínou uznanou WHO. (Sú to potom aj vakcíny ako Sinova, Sinopharm alebo Coronavac od čínskych výrobcov alebo Covaxin od indického výrobcu.)

Obmedzenia však budú zrušené len dočasne. Ministerstvo nevylučuje, že obmedzenia budú na jeseň obnovené. Vývoj situácie budeme pre vás pozorne sledovať a o všetkých relevantných zmenách vás budeme okamžite informovať.

Uvoľnenie obmedzení pre cestujúcich do Nemecka
No news available.

Ak ste s nami spokojní, odporúčte nás ostatným a získajte bonus 200,- € za Vaše odporúčanie!

Zabezpečte si prémiu teraz!